Fysioterapeut/sjukgymnast till enheten SVU/Korttid

Publiceringsdatum: 2024-07-08

Letar du efter möjligheter att arbeta inom hälso- och sjukvård? Nu har du chansen att börja jobba som fysioterapeut hos Malmö kommun. Om du vill arbeta heltid hos Malmö kommun, har de just nu en tjänst tills vidare som kan passa dig.

Malmö är platsen där detta jobb har sin tjänsteort. Om du är intresserad av en karriär inom fysioterapeut, ta en titt på den lediga tjänsten som Malmö kommun erbjuder för att se om det är en matchning. Sista ansökningsdagen till jobbet som fysioterapeut hos Malmö kommun är måndag den femtonde juli 2024.


Jobbannons

Ref: 20241519

Välkommen till avdelning Myndighet, enhet SVU/Korttid!

Nu söker vi en kollega till vårt team då vår kära kollega har valt att gå vidare till andra utmaningar!

Vi är ett team som trivs mycket bra med varandra. Vi sätter laget före jaget och vi alla hjälper varandra i våra ärenden för att få en helhetssyn över brukaren. Teamet som du kommer att arbeta i består av 10 biståndshandläggare, 5 sjuksköterskor, 3 arbetsterapeuter och 3 fysioterapeuter som alla besitter olika erfarenheter som berikar gruppen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som sjukgymnast/fysioterapeut i vårdplaneringsteamet ansvarar du för en trygg och säker hemtagning av patienter från slutenvården och uppföljning på korttidsvistelse. Du skapar förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt utifrån ett individcentrerat förhållningssätt med fokus på det friska. Tillsammans med dina kollegor planerar ni för hemgång vilket kan innebära digitalplanering, personliga möten på sjukhuset eller telefon/Skypeplaneringar.

Arbetet innebär också att du ska göra bedömningar och överrapportering utifrån HSL till andra verksamheter i samband med hemgång från sjukhus och korttidsboende. Du kommer behöva samverka i team med andra yrkesgrupper både internt och externt. Det krävs att du har en god närståendekontakt och gott teamarbete med sjuksköterskor och biståndshandläggare som skapar förutsättning för att ge brukare och närstående trygghet och god service.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. fysioterapeut/sjukgymnast som vill bli en del av vårt fantastiska team!

Kvalifikationer

  • Legitimerad fysioterapeut/sjykgymnast.
  • Flera års erfarenhet av kommunal verksamhet som fysioterapeut/sjukgymnast.
  • Tidigare erfarenhet av arbete med SVU-processen och uppföljning av korttidsbeslut som fysioterapeut/sjukgymnast.

Det är meriterande om du utöver detta har erfarenhet av att arbeta i Mina planer/Procapita och av arbete i tvärprofessionellt team.

Som person är du positiv, engagerad och öppen för nya utmaningar. Med en rätt inställning bidrar du till ett gott arbetsklimat för att främja ett gott samarbete. Då vi arbetar i team ställer vi höga krav på din förmåga att kunna samarbeta med andra.

I ditt dagliga arbete bemöter du patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt. Du har god servicekänsla och kommunikationsförmåga samt är lyhörd för patienternas individuella behov. Du har datorvana och kan utrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Då vi arbetar i en snabb process ställer vi krav på att du har en god förmåga att kunna ställa om vid oförutsedda förändringar.

Arbetet kräver också att du har god insikt om gällande lagstiftning, fastställda mål och riktlinjer.

Du kommer att erbjudas en gedigen introduktion som vi anpassar utifrån dig som person samt din kunskap och erfarenhetsnivå.

Vi är måna om att ha rätt person på rätt plats och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet!

Utdrag ur Belastningsregister

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten. Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Myndighetsavdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är organiserad i tre enheter varav en ansvarar för samverkan och planering vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut. 

I dagligt tal kallar vi oss SVU, en förkortning av samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Enheten består av cirka 80 medarbetare uppdelat i tre sektioner med tvärprofessionella team innefattande biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/ sjukgymnaster och assistent. Professionerna i teamet beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: Oktober eller enligt överenskommelse

Löpande urval tillämpas.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur.

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa! 

Läs mer om finskt förvaltningsområde här: Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se) 

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnMalmö kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120001124
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFysioterapeut
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Malmö kommun söker en person till denna tjänst som fysioterapeut med placerings i Malmö. Om det låter intressant att arbeta som fysioterapeut hos Malmö kommun skickar du in din ansökan senast 2024-07-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Leg Fysioterapeut/Sjukgymnast till korttidsenheten Högsbotorp

GÖTEBORGS KOMMUN söker en person till tjänsten som fysioterapeut i Göteborg.

2024-07-01

Mer info

Fysioterapeut/sjukgymnast till Barn- och ungdomshabiliteringen Falun

REGION DALARNA söker en person till tjänsten som fysioterapeut i Falun.

2024-07-16

Mer info

Fysioterapeut/Sjukgymnast till vårdcentral

Essem Care AB söker en person till tjänsten som fysioterapeut i Jönköping.

2024-05-28

Mer info