Fysioterapeut till hemrehabiliteringen

Publiceringsdatum: 2024-06-07

Har du övervägt att arbeta inom hälso- och sjukvård-branschen? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Linköpings kommun genom att arbeta som fysioterapeut. Detta är ett jobb på heltid där Linköpings kommun letar efter någon under 6 månader eller längre.

Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Linköping som är tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom fysioterapeut-branschen, har Linköpings kommun just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Söker du efter en spännande karriär som fysioterapeut? Sök jobbet hos Linköpings kommun senast söndag den sjunde juli 2024 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker just nu en fysioterapeut till hälso- och sjukvårdsorganisationen på Vård- och omsorgsförvaltningen. Som fysioterapeut arbetar du med patientens behov i centrum med syfte att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för den enskilde individen. Du ansvarar för bedömningar, personlig hjälpmedelsförskrivning, bostadsanpassningar och rehabilitering av patienter i ordinärt.

Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med arbetsterapeut och övriga professioner, såsom sjuksköterska och omvårdnadspersonal samt andra aktörer. Arbetet består av varierade arbetsuppgifter och patientgrupper vilket ger möjlighet till omväxling och utmaningar i arbetet. I arbetet ingår även dokumentation och administration. Arbetstiderna är förlagda på dagtid måndag-fredag.

Din arbetsplats

Fysioterapeuter arbetar inom öppna vårdformer och vårdboenden och tillhör Vård- och omsorgsförvaltningens hälso- och sjukvård. Denna tjänst är placerad i hemrehabiliteringen och riktar sig mot kommunens öppna vårdformer där vi arbetar med att ge en god och kvalitetssäker vård till kommunens medborgare inom området rehabilitering. Från och med 1 maj 2023 har Linköpings kommun en områdesbaserad vård- och omsorgsmodell vilket innebär att vi jobbar i multiprofessionella team tillsammans med hemtjänst och sjuksköterskor och du ansvar för ett hemsjukvårdsområde tillsammans med arbetsterapeutkollega. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi utgår från Ålerydsvägen 7 i Linköping. 

Hos oss blir du en del av en större arbetsgrupp med goda möjligheter till kompetensutbyte, utvecklingsarbete och att självständigt styra ditt arbete. Vi arbetar både i team och självständigt med rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning med målsättningen att den äldre ska kunna bibehålla sin självständighet och delaktighet i vardagslivet så långt det är möjligt. 

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen äldre personer och/eller att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut. 

Arbetet innefattar mycket patientkontakt och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera bra muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har datorvana och gärna erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, såsom Treserva. Att du har B-körkort för manuell växellåda och kan cykla är ett krav då vi kör bil och cyklar i tjänsten.

Vi söker dig som är drivande och självgående i ditt arbete och som kan planera och prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har ett flexibelt arbetssätt och kan ställa om utifrån verksamhetens behov och förändringar. I dina möten med patienter och kollegor är du lösningsfokuserad och lyhörd samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt att samarbeta med andra men kan också ta egna initiativ och är delaktig i verksamhetens utveckling.

Övrig information

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan

 Tillträde: 2024-08-20 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Vikariat till och med 2025-08-20

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13183

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFysioterapeut
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som fysioterapeut med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som fysioterapeut hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2024-07-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Fysioterapeut till område ortopedi/kirurgi

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN söker en person till tjänsten som fysioterapeut i Skövde.

2024-05-22

Mer info

Fysioterapeut till Sandviken Södra och Norra Din hälsocentral

REGION GÄVLEBORG söker en person till tjänsten som fysioterapeut i Sandviken.

2024-05-22

Mer info

Fysioterapeuter till primärvårdsrehab i Alvesta

REGION KRONOBERG söker två personer till tjänsten som fysioterapeut i Alvesta.

2024-05-22

Mer info