Fysioterapeut till Närvården Herrgärdet vårdcentral

Publiceringsdatum: 2022-09-22

Vår kollega ska gå på föräldraledighet och vi söker dig som skulle vilja arbeta både självständigt och i team med bedömning och behandling av primärvårdspatienter. Välkommen med din ansökan!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt

Om Arbetsplatsen

De regiondrivna vårdcentralerna i Västmanland drivs som en intraprenad med en styrelse och Region Västmanland som ägare. Vi har ett gemensamt namn, Närvården Västmanland och vi arbetar tillsammans för att ge våra patienter den bästa primärvården i länet. Vi satsar kontinuerligt på utveckling av våra arbetsplatser för att möta framtidens primärvård.

Närvården Herrgärdet är en av 12 vårdcentraler som ingår i Närvården Västmanland och är en väl inarbetad vårdcentral i centrum av Västerås. Vi ansvarar för drygt 13 700 listade patienter och vårdcentralen omfattar läkar- och distriktssköterskemottagning, mödra- och barnhälsovård, fysioterapi- och arbetsterapiverksamhet samt kurator och dietist.

Vi vill att våra medarbetare ska trivas, må bra och utvecklas med oss på Närvården Herrgärdet och därför verkar vi för att erbjuda

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut i primärvården kommer du främst i kontakt med patienter som har funktionsnedsättningar i rörelse-stödjeapparaten men det förekommer även besvär som är psykosomatiska, neurologiska och respiratoriska sjukdomar. Arbetet innebär att självständigt göra funktionsbedömningar, utföra behandlingar, ge råd och stöd om träning samt hålla i gruppverksamhet. Det krävs att du både kan arbeta individuellt och i team tillsammans med andra personalkategorier. I arbetsuppgifterna ingår även handledning av studerande samt kvalitets- och utvecklingsarbete i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med kandidatexamen och behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har gärna några års erfarenhet från primärvården och erfarenhet av Artros-skola. Du har adekvat vidareutbildning om funktionsnedsättningar i rörelse/stödjeapparaten t.ex. OMT 1, MDT A+B, träning om hälsa och ohälsa, psykosomatik, astma/KOL, preventionsarbete, beteendemedicin eller samtalsmetodik. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift.  Du har gärna erfarenhet av journalsystemet Cosmic då vi arbetar i det systemet.

Du är trygg och stabil din profession och arbetar självständigt och strukturerat. Du har ett flexibelt arbetssätt och en god förmåga att samarbeta med andra. Din förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt är god och du förvissar dig om att du förstår och blir förstådd. Du har lätt att sätta dig in i andra personers situation och anpassar arbetet efter varje individs förutsättningar. Vi fäster stort värde på personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Vikariat under 1 år på heltid. Arbetstid dagtid på vardagar. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 4 oktober 2022!

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer begäras innan eventuell anställning.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY 

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION VÄSTMANLAND
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2321000172
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFysioterapeut/Sjukgymnast
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

REGION VÄSTMANLAND söker en person till denna tjänst som fysioterapeut/sjukgymnast med placerings i Västerås. Om det låter intressant att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast hos REGION VÄSTMANLAND skickar du in din ansökan senast 2022-10-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Fysioterapeut till Vårdcentralen Skurup

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Skurup.

2022-09-30

Mer info

Fysioterapeut till vårdcentral i Sundbyberg

Kry Primärvård AB söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Sundbyberg.

2022-08-26

Mer info

Fysioterapeut till Vårdcentralen Landborgen i Helsingborg

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Helsingborg.

2022-09-30

Mer info