Fysioterapeut/Sjukgymnast till Habiliteringscenter Tullinge

Publiceringsdatum: 2021-07-21

Om oss:

Habiliteringscenter Tullinge vuxnaär en specialistmottagning i öppenvården som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi arbetar i tvärprofessionella team med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut. Vårt mål är att skapa förutsättningar för större delaktighet i samhällslivet.

Om tjänsten:

Som fysioterapeut/sjukgymnast inom habiliteringen får du ett självständigt, omväxlande och stimulerande arbete. Du kommer att arbeta med patienter med hjälpmedelsbehov inom en stor variation av diagnoser som exempelvis rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Arbete med patienter med autism utan intellektuell funktionsnedsättning kan även förekomma. I arbetet ingår fysioterapeutiska/sjukgymnastiska bedömningar, kartläggning, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel samt behandling, individuellt och i grupp. Du kommer att upprätta vård- och åtgärdsplaner i samråd med patienten och dess nätverk för att få en samsyn kring insatser och delaktighet.

Dina behandlingar syftar till att upprätthålla och utveckla motoriska förmågor, finna kompenserande strategier för att underlätta vardagen och optimera den omgivande miljön utifrån de förutsättningar som finns. I arbetet ingår även konsultation och kunskapsöverföring till närstående och personal i patientens närmiljö. Vi samverkar med vårdgrannar, kommunal verksamhet och andra myndigheter, då våra patienter ofta har komplexa behov. Journal förs i Take Care och förskrivningar görs genom Beställningssportalen.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet av habiliteringen och/eller vår målgrupp är meriterande. Körkort är önskvärt. Det är viktigt att du trivs med teamarbete och har lätt för att samarbeta med andra personer, likväl som att arbeta självständigt. Du engageras av att förändra vardagen för personer med funktionsnedsättning och har ett lyhört förhållningssätt.

Arbetet präglas av variation och förutsätter därför en förmåga att kunna vara flexibel och initiativrik utifrån patientens fokus. För att trivas hos oss behöver du vara trygg i din yrkesroll, kunna anpassa ditt arbetssätt och ha god förmåga att prioritera i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Läs gärna vår tidning Funktion i fokuseller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebookeller läsa mer om oss på www.habilitering.se.

Hos oss får du:

  • Kunniga och engagerade kollegor
  • Ett variationsrikt arbete
  • En god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete
  • Kollegial handledning
  • Kompetensutveckling via vår interna personalutbildning
  • Flexibel arbetstid
  • Fri hälso- och sjukvård
  • Friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid
  • Extra ersättning vid föräldraledighet

Vill du veta mer, kontakta gärna:

Enhetschef Annica Eriksson Tel:08-123 357 43

Sjukgymnast Kristina Moberg Tel: 08-123 357 50

Fackliga företrädare:

SACOJanne Virtanen08-123 475 29

Övrig information:

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan! ​ ​

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTills vidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeFysioterapeut/Sjukgymnast

Ansökan

REGION STOCKHOLM söker en person till denna tjänst som fysioterapeut/sjukgymnast med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast hos REGION STOCKHOLM skickar du in din ansökan senast 2021-08-16.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Fysioterapeut/Sjukgymnast till Habiliteringscenter Haninge, barn

REGION STOCKHOLM söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Stockholm.

2021-04-27

Mer info

Fysioterapeut/Sjukgymnast till Habiliteringscenter Brommaplan barn

REGION STOCKHOLM söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Stockholm.

2021-05-31

Mer info

Fysioterapeut/sjukgymnast till Habiliteringscenter Flemingsberg

REGION STOCKHOLM söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Stockholm.

2021-02-04

Mer info