Fysioterapeut/sjukgymnast

Publiceringsdatum: 2021-01-12

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.

Beskrivning

Vi är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till barn och ungdomar med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen.

Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård.

För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har god tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Vi söker nu en fysioterapeut till vår verksamhet till ett vikariat som sträcker sig fram till sommaren 2022. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut är du en viktig medarbetare i teamet. Arbetet utförs utifrån barnets behov och i arbetsuppgifterna ingår att utreda och bedöma patientens motoriska funktion och utvecklingsnivå, planera insatser tillsammans med team, patient och familj och genomföra målinriktad sjukgymnastik inklusive hjälpmedelsförskrivning där så behövs. Arbetet innebär också kontakter med andra vårdgivare och nätverk runt patienten. Vi arbetar till stor del utifrån ett konsultativt arbetssätt där du är konsult och rådgivare till patienten och dennes närmiljö.

Insatserna kan ges både individuellt eller i grupp under avgränsande perioder. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, specialpedagog, psykolog, logoped, läkare, kurator och sjuksköterska utifrån patientens behov. Du kommer även att ingå i en yrkesgrupp tillsammans med andra fysioterapeuter i verksamheten för möjlighet att stötta och vägleda varandra.

Vi söker dig som

  • Är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast
  • Är ansvarsfull och känner dig trygg i att arbeta både i team och självständig
  • Är flexibel och har en god samarbetsförmåga
  • Har B-körkort då arbetet medför resor

Vi erbjuder dig

  • Ett omväxlande och lärorikt arbete
  • Kollegial handledning
  • Kompetensutveckling samt yrkesmässigt utvecklingsarbete med andra fysioterapeuter/sjukgymnaster inom Habilitering & Hälsa
  • Anställningsförmåner som bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper och/eller tvärprofessionellt arbete i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Habiliteringen i Skaraborgsområdet arbetar över 15 kommuner och har utbudspunkter i Skövde och Lidköping och din placering blir i Skövde. Här ligger Habiliteringen ca 1,5 km från centrum med god busskommunikation till Skövde Resecentrum.

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kallad på intervju innan ansökningstiden gått ut. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeFysioterapeut/Sjukgymnast

Ansökan

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN söker en person till denna tjänst som fysioterapeut/sjukgymnast med placerings i Skövde. Om det låter intressant att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast hos VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN skickar du in din ansökan senast 2021-01-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Fysioterapeut/sjukgymnast till Ronneby Rehabiliteringscenter

REGION BLEKINGE söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Ronneby.

2020-11-04

Mer info

Fysioterapeut/sjukgymnast till Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Jönköpings kommun söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Jönköping.

2020-10-23

Mer info

Fysioterapeut/sjukgymnast vuxenhabiliteringen Avesta/Falun

REGION DALARNA söker två personer till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Falun.

2020-10-16

Mer info