Fysioterapeuter till Kommunrehab

Publiceringsdatum: 2021-11-24

Om Leanlink

Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att skapa bra dagar tillsammans med dem vi är till för samt till att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Se mer om Leanlink och vårt arbete i Leanlinks informationsfilm. Om arbetsplatsen

Hälso- och sjukvårdsorganisationen är en verksamhet inom Leanlinks affärsområde Äldreomsorg som arbetar med att ge en god och kvalitetssäker vård till kommunens medborgare inom hemsjukvård, kommunsjukvård och rehabilitering. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. 

Nu står vi inför en utökning och omorganisation och söker två legitimerade fysioterapeuter/sjukgymnaster till vår verksamhet Kommunrehab. Kommunrehab ansvarar för rehabiliteringsinsatser och personliga hjälpmedel till personer i både särskilt och ordinärt boende. Hos oss blir du en del av en större arbetsgrupp med goda möjligheter till kompetensutbyte, utvecklingsarbete och att självständigt styra ditt arbete. Vi arbetar både i team och självständigt med rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning i patientens hem. Målsättningen med vårt arbete är att den äldre ska kunna bibehålla sin självständighet och delaktighet i vardagslivet så långt det är möjligt. 

Två av tjänsterna avser tjänstgöring på särskilt boende och är en tillsvidaretjänst och en tidsbegränsad anställning på 1 år. En av tjänsterna avser ordinärt boende och är en tidsbegränsad anställning på 6 månader. Specificera gärna vilken av tjänsterna du är intresserad av i din ansökan.

Arbetsbeskrivning

Som fysioterapeut arbetar du med patientens behov i centrum med syfte att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för den enskilde individen. Du ansvarar du för bedömning, behandling, hjälpmedelsförskrivning och rehabilitering till personer i ordinärt respektive särskilt boende. Du arbetar både självständigt och nära samarbete med arbetsterapeut och övriga professioner, såsom sjuksköterska och omvårdnadspersonal. Du samverkar även med andra aktörer. I arbetet ingår även dokumentation och administration.  

Arbetet består av varierade arbetsuppgifter och patientgrupper vilket ger möjlighet till omväxling och utmaningar i arbetet. I verksamheten pågår ständigt utvecklings- och förbättringsarbete och i arbetet ingår att vara delaktig i att driva verksamheten framåt. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med relevant vidareutbildning. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med rehabilitering för äldre och har erfarenhet avseende bedömning av rehabiliteringsbehov och hjälpmedelsförskrivning. Det är även meriterande om du arbetat med handledning av omvårdnadspersonal i vardagsrehabilitering och förflyttningsteknik.

Arbetet innefattar mycket patientkontakt och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har datorvana och erfarenhet av att dokumentera i journalsystem, såsom Treserva. Att du har körkort för manuell växellåda är ett krav då vi kör bil i tjänsten.

Vi söker dig som är drivande i ditt arbete och kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt. Du har ett flexibelt arbetssätt och kan ställa om utifrån verksamhetens behov och förändringar. I dina möten med patienter och kollegor är du lösningsfokuserad och lyhörd samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt att samarbeta med andra men kan också ta egna initiativ och är delaktig i verksamhetens utveckling.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning samt tidsbegränsad anställning på 1 år respektive 6 månader

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 8218

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster3
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFysioterapeut/Sjukgymnast
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Linköpings kommun söker tre personer till denna tjänst som fysioterapeut/sjukgymnast med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2021-12-08.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Fysioterapeuter till Rehabenheten och Funktionsstöd

Kristianstads kommun söker tre personer till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Kristianstad.

2021-11-05

Mer info

Fysioterapeuter till närvårdsavdelning och primärvårdsrehabilitering Säffle

REGION VÄRMLAND söker två personer till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Säffle.

2021-11-25

Mer info

Vi söker två legitimerade fysioterapeuter till Tomelilla kommun!

Tomelilla kommun söker två personer till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Tomelilla.

2021-11-26

Mer info