Fysioterapeuter till vuxenhabilitering i Kristianstad/Hässleholm

Publiceringsdatum: 2020-11-20

Gör skillnad. Varje dag.

Då en av våra fysioterapeuter valt att gå vidare i arbetslivet söker vi en fysioterapeut till vuxenhabiliteringen i Kristianstad. Vi utökar dessutom med ytterligare en fysioterapeuttjänst i Hässleholm.

Vuxenhabiliteringen vänder sig till personer över 18 år med intellektuellt funktionshinder, rörelsehinder samt autism. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi vänder oss även till närstående samt personal. Verksamheten bedrivs i tvärprofessionella team med arbetsterapeut, kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut och specialpedagog.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Habiliteringens arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande samt alla barns rätt att uttrycka sin mening.

Här kan du läsa och se mer om habiliteringen:

https://bit.ly/2FcHQsS

Välkommen att bil en del av oss!

ARBETSUPPGIFTER

På vår enhet arbetar vi tillsammans stöttande gentemot varandra och har en god stämning. Vi har respekt för varandras profession och finner glädje i varandras kunskap och erfarenheter. Vi arbetar i team med och kring den enskilde.

Medarbetare på enheten beskriver sitt arbete:

  • Att tillsammans med patienten hitta en lösning som fungerar för just denna patient ger inte bara patienten en bättre livskvalitet utan även mig som fysioterapeut. Patienterna kan ha samma funktionsnedsättning men helt olika livssituationer och bekymmer det gäller att vara lite av en detektiv för att hitta den rätta lösningen.

I arbetet som fysioterapeut hos oss ingår bland annat:

  • Kontakter och handledning/stöd med enskild patient, närstående och personal.
  • Kontakt/samverkan med andra myndigheter och aktörer.
  • Analys och bedömning av funktions- och aktivitetsförmåga.
  • Behandling genom funktions- och aktivitetsträning.
  • Förskrivning/utprovning samt uppföljning av hjälpmedel.
  • Ansvara för inrapportering till nationella kvalitetsregistret för uppföljningsprogram för personer med cerebral pares (CPUP).
  • Hembesök samt besök på gym och olika sportanläggningar.

Som ny hos oss får du genomgå ett introduktionsprogram som bland annat innebär att du under 3 månader får en fördjupad kunskap om habiliteringens arbete samt får en handledare och mentor inom verksamheten. I vår verksamhet arbetar vi strukturerat med kompetensutveckling till exempel med fortbildningsplan och kompetensstege. Samtliga fysioterapeuter i vuxenhabiliteringen ses två-tre gånger per år i yrkesträffar ledda av en yrkesutvecklare från professionen. Yrkesutvecklaren har i uppdrag att hålla koll på ny forskning för professionen och driver frågor kring kompetensutveckling för professionen.

KVALIFIKATIONER

Gällande den formella kompetensen är du legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Då det förekommer resor i tjänsten är giltigt B-körkort ett krav. Erfarenhet av arbete med personer inom vuxenhabiliteringens målgrupp och kompletterande utbildningar som arbetsgivaren bedömer värdefulla är meriterande.

Du är en ansvarstagande person och har en god känsla för service gentemot patienter, anhöriga och samarbetspartners. För att trivas i rollen har du lätt för att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och har en god samarbetsförmåga. Du ser utmaningar som möjligheter och väljer att fokusera på lösningar. Viktigt för tjänsten är även att du har en naturlig fallenhet för att bemöta alla människor på ett trevligt och respektfullt sätt. Du som söker ser möjligheter och utmaningar i en organisation i förändring och är positiv till tvärfackligt arbete och samverkan med olika organisationer. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpas löpande urval, så varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeFysioterapeut/Sjukgymnast

Ansökan

REGION SKÅNE söker två personer till denna tjänst som fysioterapeut/sjukgymnast med placerings i Hässleholm. Om det låter intressant att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast hos REGION SKÅNE skickar du in din ansökan senast 2020-11-29.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Fysioterapeuter till vuxenhabilitering i Kristianstad/Hässleholm

REGION SKÅNE söker två personer till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Kristianstad.

2020-10-15

Mer info

Fysioterapeuter till vuxenhabilitering i Kristianstad/Hässleholm

REGION SKÅNE söker två personer till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Hässleholm.

2020-10-15

Mer info

Fysioterapeut till Villa Östergård i Partille

Vardaga AB söker en person till tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast i Partille.

2020-11-11

Mer info