Arbetsterapeut/Sjukgymnast till Arbetsförmedlingen Kronoberg

2020-02-24

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen.

Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsförmedlingen står inför en period med betydande utmaningar. Det innebär att alla medarbetare kommer att behöva agera flexibelt både vad gäller arbetsuppgifter och arbetssätt. Oavsett vilken sektion man tillhör och vilken roll man har kommer alla att behöva ha vilja och förmåga att verka i andra delar av vårt gemensamma uppdrag inom respektive enhet. Fokus ligger på arbetsgivarna och deras behov av arbetskraft. Detta innebär att analysera och förstå arbetsgivarnas behov för att kunna erbjuda dem rätt typ av tjänst i rätt tid. Matchning av arbetsgivarnas behov mot arbetssökande är en stor del av arbetet. Hantering av olika typer av arbetsmarknadspolitiska program riktade mot arbetsgivare är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Vi ser gärna att du som har företräde till återanställning hos Arbetsförmedlingen söker denna tjänst. 

Arbetsterapeutens/Sjukgymnastens framtida roll inom arbetsförmedlingen kommer till stor del att fokusera på anpassningar av arbets-/ studieplatser utifrån resultat av den arbetsmarknadspolitiska bedömningen.

Inom ramen för uppdraget ingår att du som Arbetsterapeut/Sjukgymnast tar aktiv del i arbetet med den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. Den framtida rollen inom arbetsförmedlingen kommer till stor del att fokusera på anpassningar av arbets-/ studieplatser. I alla kontakter med kund har du ett stödjande och vägledande förhållningssätt. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och aktivitetsbaserade utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna.

Arbetsterapeutens/Sjukgymnastens arbete utförs i huvudsak hos arbetsgivare och arbetet förutsätter ett aktivt samarbete såväl internt som externt.

Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg. I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt.

Arbetsförmedlingen i Kronoberg har idag cirka 130 anställda och erbjuder service till samtliga kommuner i länet.

Mer information

Kvalifikationer

Du ska ha:

socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast

erfarenhet av arbete som arbetsterapeut/sjukgymnast

 

Meriterande

erfarenhet och kunskap om digitala verktyg och leveranskanaler

erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter

erfarenhet av aktivitetsbaserad utredning, vid bedömning av arbetsförmåga

kunskap om arbetsmiljölagstiftning

kunskaper om arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav

kunskaper i mångfaldsfrågor

 

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Du är positiv till förändringsarbete, lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

 

Anställningen är tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Placering: Enheten Kronoberg, Verksamhetsområde Arbetssökande, placeringsort Växjö eller Ljungby. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten är vanligt förekommande.

 

Ansökan

 

Välkommen med din ansökan, märkt med Af-2020/0009 4464, vilken ska vara inkommen senast den 2020-03-06. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett personligt brev och CV där du beskriver relevant arbetslivserfarenhet. (När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt).

 

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och

strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Arbetsförmedlingen, VO Arbetssökande, Region Syd i Växjö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information