Fysioterapeut/Sjukgymnast vikariat

2019-11-07

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör – både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Sektor stöd och omsorg är en av fyra sektorer i Mariestads kommun. I sektorn ingår avdelningarna vård och omsorg, bistånd, individ och familjeomsorg samt arbetsmarknadsenheten.

Sektor stöd och omsorg är en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den förmåga som finns hos varje människa. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till de personer vi möter är starka ledord för kvalitet inom socialt arbete i Mariestad kommun.

ARBETSUPPGIFTER

Då en av våra kollegor har föräldraledighet söker vi nu en fysioterapeut/sjukgymnast till rehabteamet i Mariestads kommun. Du ansvarar för funktionsuppehållande träning och rehabilitering för äldre samt personer inom LSS-verksamhet och socialpsykiatri. Arbetet bedrivs i huvudsak i patientens hem samt på särskilt boende. I din roll handleder du omsorgspersonal i deras utförande av ordinerad träning till patient. Du ansvarar även för hjälpmedelsförskrivning.

Fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut ansvarar tillsammans för ett geografiskt område. Stor del av arbetet bedrivs genom teamarbete med rehabassistenter, teamledare, omsorgspersonal, sjuksköterska, biståndsbedömare och enhetschef. Du har stor möjlighet att påverka ditt arbete och ansvarar själv för din planering, vi har även flextid.

Det är lätt att trivas hos oss på Kommunrehab i Mariestad. Enheten består av sex fysioterapeuter/sjukgymnaster, åtta arbetsterapeuter och två rehabassistenter. Det är god gemenskap och ett bra arbetsklimat på arbetsplatsen. Som ny medarbetare hjälper vi dig att komma in i ditt nya arbete och en mentor erbjuds som stöd. Arbetsdagen börjar med att vi träffas en kort stund för att fördela och prioritera arbetsuppgifterna tillsammans.

Om du är nyutexaminerad har vi möjlighet att anställa dig med en annan titel innan legitimationen är klar.

Mer information

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är leg.fysioterapeut/sjukgymnast. Vi tänker oss att du vill utvecklas i din yrkesroll i ett arbete där du kommer i kontakt med patienter av många varierande diagnoser. Vi söker dig som tycker om att samarbeta med kollegor och andra personer både internt i kommunen men också externt.

Övriga personliga egenskaper som lyhördhet, engagemang och god förmåga att planera och att ta egna beslut ser vi som positivt. Erfarenhet av tidigare arbete som fysioterapeut/sjukgymnast eller inom vården är meriterande.

B-körkort med manuell växling behövs i tjänsten.

ÖVRIGT

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

För den som erbjuds anställning inom verksamheter där man arbetar med personer under 18 år krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Mariestads kommun, Sektor stöd och omsorg i Mariestad genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information