Fysioterapeut, vikariat, till kärlavdelning i Malmö

2019-11-06

Gör skillnad. Varje dag.

Inom område kärl bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med perifera kärlsjukdomar. Våra medarbetare arbetar brett och varierat, eftersom vi utreder och behandlar patienter med olika slags sjukdomar i blodkärlen av både medicinsk och kirurgisk natur. De vanligaste kirurgiska sjukdomstillstånd inom vår verksamhet är carotisstenos, aortaaneurysm och kritisk ischemi, vilka behandlas både endovaskulärt och med öppen kirurgi. De medicinska diagnoserna är i huvudsak lungembolier, djupa ventromboser och maligna blodtryck. Patienterna kan ha korta eller långa vårdtider och är i varierade åldrar vilket innebär, allt från mammor med nyförlösta bebisar till äldre.

Vi är ett av Skånes universitetssjukvårds profilområden och har ansvar för kärlsjukvården i sydvästra och mellersta sjukvårdsdistriktet i Skåne och för den högspecialiserade behandlingen av kärlsjukdomar i hela Södra sjukvårdsregionen. Även om vi är specialiserade och ligger i framkant så är vi en mindre sjukhusavdelning, vilket bidrar till en personlig och ledig stämning. Enhetscheferna Marie och Catarina, menar att medarbetarna är den viktigaste grunden till verksamhetens familjära stämning. Här arbetar fantastisk personal som har ett genuint intresse för patienternas välmående och som alltid behandlar patienterna med respekt.

Om du är mer nyfiken på vår verksamhet är du varmt välkommen att ringa eller besöka oss, så berättar vi mer!

ARBETSUPPGIFTER

Vi välkomnar nu en ny fysioterapeutkollega på ett vikariat till vår kärlavdelning!

I det dagliga arbetet arbetar du självständigt och fattar egna beslut, men har samtidigt ett nära samarbete med andra yrkeskategorier för att patienterna ska få bästa möjliga vård. Du arbetar i nära samarbete med en arbetsterapeut samt en fysioterapeutkollega och tillsammans har ni viktiga roller i det tvärprofessionella teamet kring patienter på avdelningen. Vidare kommer du även att engageras mycket i patientsäkerhetsfrågor. Fysioterapeuterna på avdelningen har en naturlig del av friskvårdsarbetet på enheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter på avdelningen är postoperativ mobilisering, andningsgymnastik, träning av långvarigt inneliggande patienter, bedömning av förflyttningsförmåga samt utprovning av gånghjälpmedel.

Vi erbjuder dig en introduktion med handledning och även fortsatt har du vana kollegor runt dig som gärna delar med sig av erfarenheter och kompetens. Vi lär och utvecklar varandra mycket i det dagliga arbetet men för att du ska få utvecklas ytterligare uppmuntrar vi även till internutbildningar. Vi har dessutom olika inspirationsveckor, där vi lyfter områden som medarbetare i gruppen vill utvecklas inom. I tjänsten ingår även viss helgtjänstgöring.

Vi eftersträvar ett närvarande ledarskap vilket vi tror bidrar till ett gott samarbete i personalen och ingen är rädd för att hjälpa varandra. Du kommer främst att arbeta på avdelningen men också i nära samarbete med enhetens mottagning.

Vikariatet har tillträde snarast och pågår till 2020-10-31.

Mer information

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Har du erfarenhet av arbete med kärlsjuka patienter är det meriterande. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För att du ska trivas hos oss tror vi att du tycker om att arbeta i en verksamhet med varierande tempo och med stort fokus på samarbete. Du har förmåga att hålla huvudet kallt och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter samt fatta egna beslut. Vi tror även att du som söker är trygg i din yrkesroll och har ett genuint intresse för patientens välmående. Slutligen så hoppas vi att du är en person som värnar om dina kollegor och tycker det är lika viktigt som vi att ha roligt på jobbet!

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Region Skåne, Skånes universitetssjukhus i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information