Fysioterapeuter till VO Neurologi i Malmö

2019-11-06

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik består av såväl sluten- som öppenvård i både Malmö, Lund och Höör/Orup. Vid rehabilitering skapas grunden för att patienten trots sin skada eller sjukdom ska fungera optimalt och uppnå god livskvalitet avseende arbete, familj och fritid.

Rehabiliteringsmedicin vilar på en biomedicinsk grund och tar sin utgångspunkt från WHO:s ”Klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa”. Rehabpersonal inom avdelningarna neurologi och neurokirurgi arbetar i multidisciplinära team med patient och övrig personal. Patienten är i centrum och de professionella teammedlemmarna är specialister på rehabiliteringsprocessen. Rehabilitering innehåller åtgärder såsom bedömning, träning, utbildning, kompensatoriska åtgärder i form av hjälpmedel, hjälpinsatser och miljöanpassning som syftar till att nå de mål som formuleras tillsammans med patienten.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu legitimerade fysioterapeuter till verksamhetsområde neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik! Tjänsterna avser en tillsvidareanställning och ett vikariat med placering på neurologen i Malmö inom huvudsakligen slutenvård men arbetsuppgifter finns också inom öppenvård.

Som fysioterapeut hos oss kommer du framförallt att arbeta med bedömning, utredning, behandling och rehabilitering av patienter med hjärnans och nervsystemets sjukdomar. De vanligaste diagnoserna som behandlas är stroke, epilepsi, Parkinsons sjukdom, hjärntumörer, traumatiska hjärnskador och MS men även hundratalet ovanligare neurologiska sjukdomar behandlas. Arbetet är varierande med både individuella bedömningar och teamarbete. Enheten har även samarbete med Lunds universitet där det finns en professor i rehabiliteringsmedicin och en i fysioterapi.

Annonsen avser en tillsvidare anställning och ett vikariat på 3 månader under perioden jan-mars 2020.

KVALIFIKATIONER

Du som söker är legitimerad fysioterapeut eller legitimerad sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Även språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du utöver detta även erfarenhet av avdelningsarbete, akut verksamhet och interdisciplinärt teamarbete ser vi detta som meriterande för tjänsten. Detsamma gäller även erfarenhet av ICF-baserat arbete (International Classification of Functioning, Disability and Health).

Vi letar efter dig som har ett stort intresse för utveckling, lärande och självklart neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik! Du trivs med att arbeta självständigt men ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Hos oss arbetar vi patientfokuserat med helhetssyn och vårdkedjeperspektiv. I vår vardag uppstår ofta förändringar, att förhålla sig till dessa och ställa om till en ny situation kräver förmågor som överblick, planering och struktur.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Mer information

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Region Skåne, Skånes universitetssjukhus i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information