Fysioterapeut, Rehabgruppen Rörelse och Hälsa

2019-11-07

Rehabgruppen är en del av Rörelse och hälsa som ingår i Närsjukvården centrala (NSC). Enheten tillhandahåller arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter samt kuratorer inom sjukhusets verksamheter. Rehabgruppen skall erbjuda patienten:

• bästa möjliga rehabilitering och socialt stöd

• insats som ger förutsättningar för och stödjer patientens ansvar för sin hälsa

Vi är idag 34 medarbetare varav 11 fysioterapeuter i Rehabgruppen. Vi jobbar gentemot neurologiska kliniken, MEGA-kliniken (medicinska och geriatriska akutklinik), Alma (Akuten) och LAH. Vi kommer under 2020 driva ett pilotprojekt och behöver till projektet 100 % fysioterapeut och 100 % arbetsterapeut. Du kommer arbeta i, men även vara delaktig i utformning och utveckling av projektet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta i nära samarbete med arbetsterapeut samt övrig rehab-personal på slutenvårdsavdelningar. Du kommer, ihop med arbetsterapeut, följa utskrivningsklar patient hem från slutenvårdsavdelning. Målet är att säkerställa att patienten klarar vardagliga aktiviteter i hemmet fram till att kommunal hemsjukvården/ hemtjänst ansluter. Nära samarbete kommer behövas med bland annat kommunal rehabilitering. Syftet är att möjliggöra hemgång för patienter som är utskrivningsklara men som inte klarar av att komma hem utan rehabiliteringsinsats.

Dagliga avstämningar med rehabiliterings- och vårdpersonal samt deltagande vid SIP och aktivitetsbedömningar ingår i arbetet.

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, kreativ och trygg i dig själv. Du är strukturerad i planeringen av ditt arbete och flexibel i samarbetet med rehabiliterings- och vårdpersonal och andra samverkansaktörer. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har ett intresse av utvecklingsarbete och är med i utformning av projektet.

Mer information

Utbildning och erfarenhet

Legitimerad fysioterapeut. Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet av geriatrisk rehabilitering och hembesök. Du ska ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning och information

Projektanställning 100% under ett år, tillträde januari 2020.  

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Enhetschef Susanna Bargello Högström, 010-103 72 42, Susanna.Bargello.Hogstrom@regionostergotland.se

Fysioterapeut Christine Wilhelmsson, Christine.Wilhelmsson@regionostergotland.se

Facklig företrädare för SACO är Mikael Hjerne, 010 - 103 34 57, mikael.hjerne@regionostergotland.se

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 20 november 2019. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Region Östergötland i Linköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information