Fysioterapeut till Hofors Din hälsocentral

2019-11-07

Hofors Din hälsocentral finns beläget i Verksamhetsområdet Västra Gästrikland och har idag ett upptagningsområde på cirka 9000 patienter. Arbetsplatsen har idag 30 talet anställda, varav 2 fysioterapeuter och alla finns i samma byggnad, vilket gynnar nära samarbete i yrkesgrupperna. Hofors Din hälsocentral bedriver sedvanlig primärvård med läkarmottagning, sköterskemottagning, barnavårdscentral (BVC), psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och hembesök. Vi arbetar för att göra en bra vård ännu bättre och fokuserar på det som är värdefullt för kunderna/patienterna; från medicinsk kvalitet till bra öppettider och ett gott bemötande. Vår hälsocentral ska ge trygg vård när någon behöver det och jobbar efter våra honnörsord Alltid-Nära-Trygg.

Arbetsgruppen på Hofors Din hälsocentral skattar högst i regionen när det kommer till trivsel på arbetsplatsen. Arbetsgruppen har en stor arbets- och utvecklingsanda. Varje dag startar med ett möte där smått och stort kan lyftas och göra alla medvetna om vad som har skett eller ska ske i närtid. Det märks att vi som jobbar här vill hjälpa invånarna att få en bra vård. Väljer du att arbeta här får du kollegor och ansvariga som vill ge dig möjligheten att utveckla din egen och vår gemensamma kompetens och arbetsätt. I en tid där besparingar, personalbrist och tidsbrist försvårar arbetet kommer du som söker dig till oss att känna medarbetarnas och den närmsta ledningens stöd och hjälp. Vi välkomnar dig, oavsett bakgrund eller erfarenhet, som har en framåtanda och som vill bidra med din personlighet och arbetsvilja för att göra vårt arbete ännu bättre. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan snarast!

ARBETSUPPGIFTER

Som fysioterapeut på Hofors Din hälsocentral kommer du att arbeta med primära och sekundära bedömningar, samt behandling av patienter i primärvården med olika funktionsnedsättningar/diagnoser. Du samarbetar med övriga professioner på hälsocentralen i stort och i smått. På hälsocentralen har du tillgång till ditt egna undersökningsrum/kontor, samt ett mindre gym som rymmer gruppverksamhet. Utöver det sedvanliga arbetet som fysioterapeut i primärvården förekommer vissa hembesök , exempelvis bedömning av förflyttningsförmågan i hemmiljö efter hemkomst från slutenvård. Detta är en mindre del i arbetet, men förekommer månadsvis och ibland veckovis.

I dagsläget förekommer även gruppverksamhet riktat mot artrospatienter, men det finns stora möjligheter att starta upp och driva grupper/arbeten kring andra patientgrupper som exempelvis KOL, diabetes, seniorträning, fallprevention, med mera. Även i det sedvanliga patientarbetet finns det stora möjligheter att utveckla arbetssättet.

Arbetet ställer krav på självständigt arbete, gott bemötande, god samarbetsförmåga, mångkulturellt kunnande och professionellt ansvar.

Mer information

KVALIFIKATIONER

Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom primärvård, samt universitetsutbildning på magister- eller masternivå. Vidare är det meriterande och önskvärt med utbildning inom OMT, OMI, McKenzie, idrottsmedicin/fysträning, akupunktur och redcordutrustning.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

-----------------------------------------------------------

Region Gävleborg använder sig av e-rekrytering.

Uppgifterna hanteras enligt GDPR och de personuppgifter du lämnar i e-rekryteringen används för att administrera din ansökan och exempelvis skicka bekräftelse till dig. Dina personuppgifter används endast i e-rekryteringar du aktivt deltar i.

Dina personuppgifter sparas och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera eller avregistrera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter.

Mer information om hur Region Gävleborg hanterar personuppgifter regiongavleborg.se/dataskydd

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:

Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Region Gävleborg, Hälso- och sjukvårdsförvaltning i Hofors genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information